AcasăBelfastIrlanda de Nord: Johnson vorbește despre opinii diferite și ”un punct comun”...

Irlanda de Nord: Johnson vorbește despre opinii diferite și ”un punct comun” după întâlnirea cu Biden

-

Premierul britanic Boris Johnson a vorbit joi despre pozițiile diferite avute cu Joe Biden în perspectiva tensiunilor post-Brexit din Irlanda de Nord, asigurându-se că menținerea păcii în provincia britanică este „un punct comun” și a spus că este „optimist”, potrivit AFP.

„Vrem să ne asigurăm că păstrăm echilibrul procesului de pace. Există un punct de vedere comun și sunt optimist că vom ajunge acolo”, a declarat Boris Johnson televiziunilor britanice după întâlnirea cu președintele SUA în Golful Carbis din vestul Angliei, în ajunul începerii G7 sub președinția britanică.

Tensiunile politice şi chiar, la începutul lui aprilie, revoltele violente, care agită Irlanda de Nord după Brexit întunecă totuşi tabloul. Joe Biden, mândru de originile sale irlandeze, nu apreciază tentativele Londrei de a reveni asupra „protocolului nord-irlandez” adoptat în cadrul Brexit, care evită refacerea unei frontiere cu Irlanda, dar perturbă aprovizionarea între Marea Britanie şi provincie.

mai mult la    /www.hotnews.ro/

Lasă un răspuns

Must Read

“Vladimir Putin s-a pus într-o situație în care nu poate câștiga,...

New York Times publică editorialul lui Thomas Friedman, de trei ori câștigător al premiului Pulitzer, în legătură cu războiul declanșat de Rusia în Ucraina. Thomas...
%d blogeri au apreciat: